Välgörenhet

Used By´s idé bygger på tanken om återvinning och återanvändning inom kläder och textil. För den som önskar det erbjuder vi möjlighet att skänka betalningen för sålda produkter till välgörenhet. Som säljare så bockar man bara i boxen skänk min del till välgörenhet i sin annons så går pengarna från försäljningen atomatiskt till välgörenhet. Vi har har valt att samarbeta med Plan Sverige och stödja deras arbete för alla barns rätt att gå i skolan.

Plan Sverige är en del av den internationella barnrättsorganisationen Plan med verksamhet i 50 länder i Latinamerika, Afrika och Asien. Varje år investerar Plan motsvarande tre miljarder svenska kronor i olika utvecklingsprogram världen över.

Många fattiga familjer har inte råd att skicka sina barn till skolan, utan de tvingas arbeta eller ta hand om yngre syskon i hemmet. Därför har Plan valt att utföra ett arbete för alla barns rätt att gå i skolan. Att satsa på utbildning är ett av de mest effektiva sätten att bekämpa fattigdom på. För varje extra år som en flicka stannar i skolan ökar hennes framtida inkomst med runt 20 procent, bara för att nämna ett exempel. Plans skolstipendium räcker till att betala skolmaterial, transport, skolmat, skoluniform och skolavgift och är därför helt avgörande för många barns framtid.

Läs mer på www.plansverige.org

Plan_Tag_CMYK_Neg