Handla på Used By

Att handla på Used By är lika enkelt som att handla i en vanlig webbshop. Säljare och köpare träffas aldrig. Varan du köpt skickas per post och betalningen tar vår betalpartner Payson hand om tills både väljare och köpare är nöjda. Affären skyddas med en trygghetsgaranti från Payson.

Jag vill köpa, hur gör jag då?
Du behöver inte registrera dig utan det är bara att handla direkt. Du betalar med ditt kontokort, och det tillkommer inga kostnader utöver det du betalar för varan inklusive frakt. Pengarna hamnar hos vår betalpartner Payson, där de hålls kvar tills du har fått varan och godkänt den.

Du har 8 dagar på dig från det att du har handlat produkten till att ta emot och granska varan. Om varan inte motsvarar det som står i annonsen får du returnera produkten till säljaren inom denna tid. Och pengarna för köpet återbetalas till dig.

Om du däremot inte returnerar varan, oanvänd, i tid så kommer dina pengar att utbetalas till säljaren och köpet anses genomfört. Det är så vi garanterar din trygghet.

Hur vet jag att varan motsvarar det som står i annonsen när jag handlar av en privatperson?

Du har 8 dagar på dig från det att köpet registreras att granska varan och du har rätt att sända tillbaka varan om den är direkt felaktig, dvs:

Den inte är sådan som säljaren har sagt.
Den har allvarliga fel som säljaren borde ha uppgett.
Den är inte äkta.

Jag har ångrat ett köp, vad gör jag då?
När man handlar varor av en privatperson hos oss så kan man inte returnera varan för att man ångrat sig eller inte gillar färgen. Endast om det är fel på varan kan den returneras till säljaren och du som köpare får pengarna tillbaka.

Har du som privatperson/konsument handlat från ett företag/näringsidkare som har en butik på Used By, har du enligt distansavtalslagen (2005:59) rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottagit varan. Se mer utförligt om hur ångerrätten fungerar här.

När du som privatperson eller näringsidkare handlar från annan privatperson eller näringsidkare så regleras detta i svensk lagstiftning.  Se mer information under våra Allmänna Villkor och Konsumentköplagen.